Sundanese, hiburan, tips kesehatan, kecantikan, gaya hidup, and more!

Kumpulan pantun lucu bahasa sunda bikin kamu cengar cengir!

by Kustian , at 2:52:00 PM , have 0 komentar

Pantun dalam bahasa sunda biasa disebut dengan istilah paparikan, pantun ini pada umumnya memiliki baris kata yang berakhiran sama, intinya setiap akhiran katanya harus sama.

Pada umumnya pantun ini biasa dibuat sebanyak 2 hingga 4 baris. Dua baris pertama berupa lampiran atau kiasan, dan dua baris berikutnya adalah isi atau maksud dari tujuan penyampain nya.



Dalam bahasa sunda penyajian pantun ini beraneka ragam. Baiklah, dibawah ini merupakan pantun lucu bahasa sunda yang sudah kami kumpulkan, mudah-mudahan bisa membuat anda terhibur dan tertawa meskipun hanya cengar-cengir. Nah, berikut pantun nya.

Pantun bahasa sunda lucu

Kumpulan pantun lucu bahasa sunda bikin cengar cengir
Si mamat mawa bedog na baskom
Selamat datang diblog putra
sunda dot kom
Mencit hayam pake keris
Calikna dina luhur meja
Lamun hayang kanu geulis
Kudu boga motor ninja
Kamana jalan ka imah si nita?
Tuh kaditu ka palih wetan
Kamana eta jalan ka surga?
Tuh kaditu ka pangaosan
Aya daun warna koneng
Dikantongan di jero calana
Uing hayang ulin ka si eneng
Tapi sieun ku bapana
Karung manggah disimpen dina seng
Tepi teu di cokot ku mang nana
Kuring bogoh ka si eneng
Tapi era ngomongan nana
Manuk perkutut nempo bangkong
Maneh hitut, teu ngomong-ngomong
Arek naon ngala kalapa
Mun encan jadi tunas
Arek naon meser vespa
Mun cicilan kompor oge encan lunas
Buah nangka Buah belimbing
Teu nyangka bibir maneh suing..
Buah nagka buah kadondong
Teu nyangka buuk kuring gondrong
Naek delman tepi ka taman
Maneh tampan tapi loba jerawatan
Di ditu gunung di dinya gunung
Ditengah-tengah aya kembang melati
Maneh bingung urang oge bingung
Nu penting mah urang heppi
Aki-aki naek na tangkal, nempo pocong
Sugan aing tah lalaki, padahal bencong
Ceu lilis milih casan
Ngan hanjakal teu di beuli
Eta istri geulis pisan
Ngan hanjakal tara mandi
Buah semangka buah kadondong
Mun maneh suka, nyantai dong
Cicing di imah nempo film upin-ipin
Cing kumaha mun urang tukeran pin ?
Aya tempe di baceman
Dijualna di warung si dadi
Abdi aya hate ka anjeun
Naha anjeun teu bogoh ka abdi
Ka palembang meser tinta
Tinta na di pasihkeun ka mang gimun
Namun entos jatuh cinta
Teu kapanggih sa sasih asa sataun
Si totong mangkat ka darmaga
Henteu poho ngajak si dinda
Tong sirik kanu leuwih boga
Tong ngahina oge ka nu teu boga
Mang maman balik burit
Lantaran balik ngarit di sawah na
Mun urang teu boga duit
Lah geuningan loba kahayangna
Lamun anjeun boga linggis
Sok paehan tah lauk hiu
Lamun maneh pinter bahasa inggris..
Sok naon tah artina "I love you"
Ceu mumun nongkrong di parapatan
Nongkrongna bari ucang-ucangan.
Mun kuring dibere kasempatan
Kuring janji bakal setia ka anjeun
Neangan paku dina calana
Manuk tikukur aya dina sarang
Ti bahela nepi ka ayena
Ngan diri anjeun anu kuring hayang
Ka warnet bari meser ES dawet
Es dawetna hayang di gulaan
Uing Asa hayang sangu liwet
Sangu liwet anu dipedaan
Aya saung nyien na ti balik
Kaos kuring dipoe kahujanan
Mumpung kuring boga milik
Saha anu hayang dijajanan
Manggang pare dina haseup
Pare garing rek di karungan
Hese sare teu bisa reup
Gulang guling ngan sorangan
Si ari ka panggang sirahna
Sate bebek melina di colok
Ari awewe jaman ayeuna
make androk papondok-pondok
Meli piring di ci anjur
Mang agus ngepel di tonggoh
Hayang teuing jiga batur
Malem minggu apel ka kabogoh
Si dina ragag na jero bak
Si ayu ngala hurang dijalan
Sadayana geura aribak
Hayu urang jalan-jalan
Mencit meri dina luhur rakit
Boboko wadah na bakatul
Sanes nyeuri ku panyakit
Tapi kabogoh sien di tikah batur 
Mang komar bajuna ungu
Mangkat meuleum jarami
Kuring rek dahar euweuh sangu,
Kapaksa nyieun sarimi
Nginum sekuteng, pake kueh cucur
Benget kuring ganteng, benget maneh ancur.
Jalan-jalan ka belanda, meser buah sayur jeung markisa..
Mun jadi jalma ulah balaga, dijauhan ku batur karak ka rasa!
Si nini keur melah dukuh
Wayah gini aku udah tunduh
Nini-nini nginum jajamu
Hari ini aku kangen sama kamu.
Make minyak wangi di ruang tamu
Wilujeng wengi hey kamu-kamu..!
Nini-nini diuk jeung kake-kake
Hari ini kayanya aku ngebangke..!
Nini-nini mawa obor
ini jadwalnya aku molor..!
Wadah rangginang gambarna kapal
Wajahku ganteng tapi eweuh nu apal.
Hayam kate, ka gencet jok motor dulur
Udah PDKT, kabogoh malah direbut ku batur.
Ka pasar meser sajadah, balikna nyimpang ka tukang baso urat
Hirup mah kudu getol ibadah, supaya salamet dunya jeung akherat.
Ngenah mana jagong jeung kopi?
Ngenah kopi atuh bisa di inum!
Ngenah mana irung jeung pipi?
Ngenah pipi atuh, bisa dicium!
Hayang ngiuh pake payung
Tapi kumaha muka payungna
Hayang wauh jeung nu make kurudung
Tapi kumaha ngomong keun nana
Tibatan urang mawa padang
Mending ge urang mawa ragaji
Tibatan urang ulin begadang
Mending ge urang mangkat ngaraji

Baca juga:
Dialog Percakapan bahasa sunda lucu
Kumpulan 40 Contoh Sajak Bahasa Sunda
Carita pondok (carpon) bahasa sunda lucu!

Nah mungkin sakitu hela pikeun pantun lucu bahasa sundana, mudah-mudahan katampi jeung bisa ngahibur ku sadayana dulur-dulur nu aya bumi masing-masing. Nuhun oge pikeun waktu jeung kunjungan nana. Permios..

"Meli tambang ka warungna si kokom"
 Nuhun tos ameng ka putrasunda dot kom.





Kumpulan pantun lucu bahasa sunda bikin kamu cengar cengir!
Kumpulan pantun lucu bahasa sunda bikin kamu cengar cengir! - written by Kustian , published at 2:52:00 PM, categorized as Pantun sunda . And have 0 komentar
No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID
Copyright ©2016 Putrasunda.com