Sundanese, hiburan, tips kesehatan, kecantikan, gaya hidup, and more!

Kumpulan Puisi cinta bahasa sunda update terbaru 2016!!

by Kustian , at 11:48:00 AM , have 0 komentar

Putrasunda.com - Kumpulan puisi cinta romantis bahasa sunda 2016 dibawah ini, merupakan puisi pilihan yang merupakan hasil ketikan atau editan saya sendiri dalam merangkai tulisannya.

Puisi cinta bahasa sunda ini bisa kalian gunakan untuk di kirimkan kepada pacar atau kekasih untuk mengutarakan perasaaan hati.

Update!!! kumpulan Puisi cinta bahasa sunda 2016

Nah, berbicara masalah cinta, untuk mengungkapkannya kamu juga dapat mengutarakannya lewat pesan atau misalnya dengan contoh surat cinta tulisan tangan romantis.

Semoga saja dengan contoh surat cinta tersebut dapat mempermudah kamu dalam penulisannya. Baiklah, langsung saja kita simak puisi sunda tentang cintanya, dibawah ini.

 Kumpulan Puisi Cinta Bahasa Sunda!



Ngahereupkeun anjeun

Anjeun tos ninggalkeun abdi 
Teu terang kunaon masalahna
Teu terang oge, naon ka kurangana

Sareng teu terang naon salah abdi
Anjeun tega ninggalkeun abdi
Di kala abdi ngarasa nyaah pisan ka anjeun

Anjeun teu nyaho..
Kanyaah abdi ka anjeun ngalewihan kanyaah abdi ka diri sorangan
Tapi naha kunaon? Anjeun tega ninggalkeun abdi ?

Cai panon tos teu tiasa dei di bendung
Nyeri, hate abdi di khianatan ku anjeun
Tapi naha kunaon, hate abdi masih tetep ka anjeun.

Kuring ngadambakeun anjeun

Waktu, asa teu sanggup deui ngubaran rasa rindu ieu
Haté teu deui sanggup ngarasakeun dei sepi ieu
Tetempoen asa kosong, lantaran rasa rindu nu teu ka bendung

Waktu asa jadi beku, hate oge karasa pilu lantaran ka belenggu ku rasa nyaah
Abdi hayang hirup jeung anjeun..
Karna, Kuring teu sanggup sorangan..

Coba dangukeun ieu sora haté kuring nu terus ngageroan anjeun..
Rasakeu pikanyaah kuring nu ngadambaankeun anjeun...

Ayena kuring sorangan jeung ngarasa kesepian,
Kuring hayang anjeun ngarasakeun rintihan hate ieu..
Karna, kuring yakin anjeun nyaéta bagian ti hirup ieu…

Teu sanggup

Teu aya daya, abdi mun tanpa anjeun..
Waktu ngalewat asa teu karasa..

Kadang abdi ngarasa sepi dina sunyina peuting ieu
Kadang oge abdi ngarasa diri ieu teu aya arti

Diri lir ibarat angka hiji
Abdi bener-bener teu sanggup..
Teu sanggup hirup dina relung hate saencan menangkeun haté anjeun

Ng'an saukur anjeun 

Anjeun..
Ibaratkeun na sinar mentari anu ngahanetkeun awak kuring
Di kala peting nu sepi nganteurkeun rasa kasunyian

Anjeun..
Ibarat embun isuk anu niiskeun jiwa raga kuring
Kala panonpoé nu terus manggang kulit kuring

Dekeut jeung anjeun ..
Nyaeta hal anu paling endah nu aya dina hirup kuring
Nu bisa ngalengitkeun rasa kagundahan jeung rasa kaseupian

Anjeun..
Nyaeta sosok jalma nu moal leungit dina kahirupan kuring

Hirup Dua'an

Tirisna peuting ieu, teu dei karasa..
Seupina hate ieu, teu dei kacipta..
Nyeurina jiwa ieu, tos lami sirna..

Lantaran anjeun jeung abdi ayena tos ngahiji
Sami-sami ngajalankeun carita anu anyar
Dina rasa suka jeung duka..

Jadi kabogoh batur

Kadang kuring karasa ka ingéutan
Dikala haté keur ngarasa kasepian..

Lantaran aya rasa anu ngaganjel dina jero hate
Nu nyieun kuring teu bisa sare..

Naha bener ieu nu ngaranna cinta
Tapi kunaon nyien kuring teu pernah ngarasa sempurna

Impian memang kadang teu pernah nyata
Anjeun nu kuring cinta, tos jadi kabogoh manehna

Anjeun terus aya dina hate kuring

Saandaina waktu bisa balik deui.. 
Kuring bakal lewih nyaah ka anjeun..

Kuring ayena sadar..
Bahwa anjeun hiji-hijina jalma anu paling ngartikeun kuring

Ayena.. Kuring ngan saukur bisa ngenang diri anjeun
Karna kuring nyaho, anjeun tos moal daek balik dei..

Naha ku naon? Banyangan anjeun nu terus datang dina mimpi kuring..
Asup ngusik katenangan hate kuring..

Apa memang kuring salamina teu bisa lepas tina diri anjeun?
Apa memang oge ngan saukur diri anjeun nu terus aya dina jero hate kuring?

Anjeun dina impian

Rasa rindu... Sakabeh rasa cinta ieu ngan saukur jang anjeun
Abdi rék neangan pelangi nu endah walau dina impian..

Mimpi lain saukur mimpi.. Saat mun panon poe can bijil
Karena anjeun bidadari kuring nu aya dina angan jeung mimpi

Mudah-mudahan khayalan ieu bisa jadi kanyataan
Karena kuring yakin anjeun jalma hiji-hijina nu bisa nenangkeun haté kuring

Cinta anu abadi

Cinta anjeun nyaeta pesona hate kuring..
Ibarat samudera endah nu ngahiasan alam dunya ieu..

Cinta kuring ka anjeun moal pernah bisa sirna..
Terus aya sampai maut misahkeun jiwa raga ieu..

Karna kuring boga rasa cinta anu abadi
Nu moal pernah bisa sirna ka nu séjen selain ajneun

Anjeun hiaskeun hirup ieu, ku kahadiran diri anjeun
Anjeun nyieun endah mipi kuring ku kahadiran anjeun

Teu pernah hate ieu ngarasa sedih, mun deket jeng anjeun
Anjeun ciptakeun tempat nu bener-bener endah pikeun kuring di haté anjeun.

 Sorangan dina kasunyian

Moal pernah abdi tiasa ..
Ngungkapkeun ieu sadaya
Sadaya rasa anu ka simpen
Ka simpen dina jiwa

Entos abdi coba ..
Coba nyataken ieu rasa
Namun anjeun ayena tos teu aya
Teu aya disisi abdi ayena

Kiwari anjeun mios bade ninggalkeun ..
Ninggalkeun kuring sorangan
Ayena teu aya dei anu tiasa maturan
Mabaturan kuring anu sorangan dina kasunyian..

Bersambung..

Baca oge:
Carita pondok (carpon) bahasa sunda lucu!
Kumpulan pantun lucu bahasa sunda bikin cengar cengir!
Kumpulan humor bahasa sunda pikaseurien!

Demikianlah puisi cinta bahasa sundanya. Bagaimana romantis tidak? Nah, lain waktu akan saya update kembali puisinya buat kamu. Nah, mudah-mudahan bisa bermanfaat yah? Terimakasih atas waktu dan kunjungannya, salam putrasunda.com





Kumpulan Puisi cinta bahasa sunda update terbaru 2016!!
Kumpulan Puisi cinta bahasa sunda update terbaru 2016!! - written by Kustian , published at 11:48:00 AM, categorized as Puisi sunda . And have 0 komentar
No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID
Copyright ©2016 Putrasunda.com