Sundanese, hiburan, tips kesehatan, kecantikan, gaya hidup, and more!

Kata Kata Bijak Versi Bahasa Sunda, Sae Pisan Euy!

by Kustian , at 11:41:00 AM , have 0 komentar

Kata bijak basa sunda merupakan kata kata mutiara yang memberikan makna yang dapat memberikan kita semangat, motivasi, agar kita bisa lebih baik lagi kedepannya dengan nilai moral yang terkandung di dalamnya, kata bijak dibawah ini akan suguhkan kedalam versi bahasa sunda.

Kata bijak bahasa sunda ini merupakan kumpulan yang sudah saya siapkan sebelumnya, tentu saja hanya untuk kamu para pengunjung putrasunda.com, yang sengaja datang maupun nyasar dari google.com Baiklah, langsung saja berikut adalah kata bijaknya.

Kumpulan kata bijak bahasa sunda

Kumpulan kata bijak bahasa sunda

• Salila masih aya keneh haneutna suasana, rasa kasepian moal deui karasa. Salila aya keneh seuri anu marahmay, kabagjaan pasti terus ka rasa. Salila aya keneh kabeneran, arah hirup pasti terus ka jaga.
• Lamun masalah kahirupan mantak nyien cape urang. Pohokeun rasa hariwang dina jero hate eta, kuatkeun lengkah mulai ti ayena, sabab dinten poe-poe lain masih aya jeung masih panjang keneh.
• Ukur kamampuan diri urang sorangan, sapertos na namun manggul ngaleuwihan kakuatan mangka bisa potong. Jadi ku kitu, pigawe hiji hal anu sasuai dina pangabisa atawa kamampuan diri urang sorangan.
• Kadang urang sering ngan ngitung kahesean anu aya dina kahirupan ieu? sanes kabagjaan nana.
• Anjeun kedah tahan ka hileud, lamun hoyong tiasa ningali kupu-kupu.
• Basa urang keur ngora, gunakeun waktu samaksimal mungkin, supaya engkena urang henteu ngomong " cobana ngora keneh "
• Kahirupan nyaeta karunia ilahi, ku lantaran kitu nikmati wae. Ulah disesalkeun mangsa anu kaliwat sarta ngarasa sien, kana wartos anu bade ku urang pikahareupan.
• Tong eureun neangan elmu salila roh masih napel keneh tina awak, sabab hirupna jalma aya dina akalna
• Lamun eweuh jalma nu ngahargaan diri urang, maka hargaan diri urang ku urang sorangan, ku jalan nembongkeun akhlak anu mulya tur manfaat pikeun balarea.
• Hiji jalma can bisa di sebut jalma, lamun akal sehatna masih keneh di kendali keun keneh ku hawa nafsu na. Kendalikeun nafsu ku akal sehat urang, sabab akal sehat anu aya dina diri manusa mangrupakeun ciri nu mantak ngabedakeun antara manusia jeung sato.
• Sagede-gedena jalan syare’at, ulah matak ngurangan diri kana tawakal ka gusti allah.
• Ulah eureun neangan babaturan, sabab sarebu babaturan kurang, mun hiji musuh ka lobaan.
• Kabagjaan nyaeta milik manehna nu boga impian jeung boga kawanian ajang usaha pikeun ngawujudkeun jadi kanyataan.
• Dengekeun suara hate urang sorangan, laina suara hate jalma nu sejen, sabab nu boga tanggung jawab tina nalika neangan kabagjaan teh nyaeta diri urang sorangan.
• Hirup lain saukur neangan hal anu bisa nyien anjeun bahagja, tapi urang oge kedah sadar naon wae anu nyien urang sedih jeung wani ngajauhan nana.
• Jadi keun hate supaya bisa tenang, supaya urang bisa ngabahagia keun diri urang sorangan jeung ngabahagiakeun jalma anu sejen.
• Kabagjaan bakal bisa dicekeul, lamun urang bisa ngabebaskeun diri urang sorangan dina kakawatiran anu kalewihan.
• Lamun urang teu bisa mohokeun kasedihan baheula. Coba inget deui, sabab kabagjaan anu sabenerna nyaeta ayana dihareup, lain na di tukang.
• Manehna anu jago carana syukur nyaeta manehna anu nikmati kaendahan dunya jeung arti kabagjaan hirup.
• Tong di ijinan hal anu letik anu terjadi ayena, ngarusak kabagjaan anjeun poe ayena.
• Ulah embung di sebut bodo, ulah embung disebut sahandapeun. Sanajan urang teu lumpat, tapi urang ulah cicing. Lamun urang hayang maju, urang ulah ereun mikir.
• Tong leumpang dina hayang, tong cicing dina embung, tapi kudu leumpang dina kudu jeung kudu eureun dina ulah.”


Baca juga:
Dongeng Sasakala Bahasa Sunda, Sangkuriang Gunung Tangkuban Perahu!
Kata Kata Cinta Bahasa Sunda, Sae Pisan Euy..!
Pepatah sunda - Papatah kolot baheula dan artinya!
Kumpulan Puisi cinta bahasa sunda update terbaru 2016!!

Nah, demikianlah kumpulan kata kata bijak bahasa sunda yang dapat saya tuliskan pada kesempatan hari ini, nanti akan saya tambahkan lagi. Semoga bisa bermanfaat bagi kamu yang kebetulan sedang mencari kata kata bijak, motivasi, maupun kata untuk renungan dalam bahasa sunda.

Nilai positif yang terkandung dalam kata bijak basa sunda diatas tentu saja perlu kita terapkan dalam diri kita, agar kita tentunya bisa lebih baik lagi dalam memaknai arti kehidupan ini. Terimakasih atas waktu dan kunjungannya. Permios!





Kata Kata Bijak Versi Bahasa Sunda, Sae Pisan Euy!
Kata Kata Bijak Versi Bahasa Sunda, Sae Pisan Euy! - written by Kustian , published at 11:41:00 AM, categorized as Kata bijak sunda . And have 0 komentar
No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID
Copyright ©2016 Putrasunda.com