Sundanese, hiburan, tips kesehatan, kecantikan, gaya hidup, and more!

Contoh Sajak Bahasa Sunda Tentang Indung, Sedih!

by Kustian , at 12:34:00 PM , have 0 komentar

Putrasunda.com - Sajak bahasa sunda tentang indung ini merupakan artikel lanjutan dari artikel sebelumnya yang berjudul puisi bahasa sunda tentang ibu, yang pernah saya tuliskan di artikel sebelumnya. Namun kali ini adalah bagian sajaknya.

Berbicara tentang ibu memang tidak akan pernah ada habisnya. Kasih sayangnya sepanjang masa, tidak dapat kita ucapkan lewat ribuan kata-kata, serta kebaikannya tidak pernah bisa terbalaskan sampai kapan pun. Oleh karena itulah, jaga dan bahagian beliau selalu.

Kebaikan dari kasih sayang ibu ini bisa kita gambarkan atau ungkapkan melalui kata-kata, salah satunya lewat sajak. Nah oleh sebab itu, dibawah ini sudah saya siapkan sajak bahasa sunda tentang indung, untuk mengenang kebaikan dari jasa ibu tersebut.

Sajak bahasa sunda tentang indung

Contoh Sajak Bahasa Sunda Tentang Indung, Sedih!

Sajak "Do'a pikeun indung"


Indung..
Basa abdi keur bungah atawa ngarasa sedih, anjeun terus aya sareng abdi. Basa abdi keur ngarasa kasusahan anjeun oge terus aya sareng abdi. Namun, abdi kadang osok midamel anjeun sedih ku sabab kalakuan abdi, hampurakeun abdi indung.

Indung..
Sabot anjeun masihan nasehat abdi sering ngabantah. Sabot anjeun masihan peringatan abdi malah osok sering ngalawan na. Tapi, sagala tingkah laku abdi anjeun terus wae bisa ngahampura keun nana. Hampura keun abdi indung.

Indung..
Anjeun nyaeta hiji sosok anu paling bageur nu aya dina hirup abdi. Anjeun oge pahlawan pikeun abdi, abdi ucapkeun hatur nuhun tina sagala-galana kanggo anjeun. Sabab anjeun nyaeta sang surya anu terus nyinar keun cahyana pikeun abdi di dunya ieu.

Ya allah pangeran abdi..
Pasihankeun kasehatan jeung umur panjang pikeun indung abdi. Pasihan balesan anu sa alus-alusna sakumaha anjeuna nu atos masihan pikanyaah nu ageng ka abdi. Jaga oge anjeuna dugi abdi tiasa ngabahagia keun nana. Amin ya rabbal alamin..!

Sajak "Jaga indung dugi maut nyabut nyawa"



Dinten demi dinten abdi jalankeun sareng anjeun na. Kiwari wanci atos muter sapertos roda anu teu aya eureuna. Ti alit abdi sok di pangku ku anjeuna dibelai ku panangan na. Sanajan aral sarta cocobi silih ngaganti, anjeuna teu pernah ngarasa ngeluh.

Indung.. Ayena parobahan anjeun tos mulai katingali Buuk anjeun tiheula hideung ayena tos mulai bodas. Ayena anjeun tos mulai lemah sairing jalanna wartos, tapi anjeun teteup bisa seuri endah ditengah keluh kesahna kisah anjeun pikeun abdi

Oh.. Indung..
Hatur nuhun pikeun ka ikhlasan anjeun, anu tos ngadidik sarta ngagede keun abdi satulus hate. Anjeun nyaeta pahlawan dina hirup abdi, abdi janji bakal ngajagaan anjeun, dugi maut nyabut nyawa ieu.

Sajak "Indung, hampura abdi tina sagala kalepatan"


Napas demi napas anjeun terus ngadoakeun abdi, nu nyieun abdi bisa kajaga jeung ngarasa bagja nepi ka ayena.

Indung abdi, nu ku abdi di pikanyaah mugi-mugi gusti allah nangtayungan anjeun salamina di satiap dinten-dinten anjeun.

Indung.. Hampurakeun abdi tina sagala kalepatan, kasalahan, kaangkuhan, kakurangan, jeung sajabana. Nuhun abdi ucapkeun wahai indung nu jadi pahlawan abdi.

Sajak “Kemuliaan indung" 


Dina poe isuk ieu anjeun hudangkeun abdi pake seuri anu endah. Anu ngelehkeun cahya panon poe dina pesona endahna diri anjeun.

Anjeun barengan lengkah pean ieu ku lantunan doa-doa ti anjeun, Anu ngajadikeun sadaya dinten hirup abdi jadi endah.

Indung anjeun nyaeta pahlawan dina hirup ieu, anu rela naruhkeun nyawa kanggo kuring. Anjeun nyaeta permata nu aya dina hirup abdi, anjen bakal abdi jaga saumur hirup abdi.

Gusti nu agung. .
Kabulkeun doa abdi anu lemah ieu pikeun indung abdi "Abdi hoyong ngabahagiakeun indung abdi, di jalan anu halal, dina ridho sarta pangestu ti gusti." Abdi hoyong, anjeuna dipikanyaah ku gusti allah. Sepertos indung abdi anu ngajaga abdi ti mimiti abdi orok dugi ka gede ayena.

Sebelumnya:
Sajak ungkapan do'a untuk ibu tercinta bahasa sunda!
Puisi Bahasa Sunda Tentang Ibu
Kumpulan 40 Contoh Sajak Bahasa Sunda

Nah, bagaimana? Demikianlah artikel sajak bahasa sunda tentang indung, yang sementara bisa saya tuliskan pada kesempatan kali ini, semoga bisa berguna bagi kita dan semakin sayang dengan ibu kita masing-masing.

Jaga dan sayangilah dia selalu, kini dan untuk selamanya, semoga sajak diatas memberikan nilai positif dan bisa mengingatkan kita kembali akan jasa-jasa kebaikan beliau yang terkadang kita lupakan. Permios..!

Artikel Lainnya :
Inilah 2 Penyebab Utama Ponsel Android Mu Menjadi Lemot!
"11 Panduan" Tips Membeli Ponsel Android Yang Bagus!
Ponsel Android Mu Jadi Lemot? Ini Dia 10 Tips Jitunya!





Contoh Sajak Bahasa Sunda Tentang Indung, Sedih!
Contoh Sajak Bahasa Sunda Tentang Indung, Sedih! - written by Kustian , published at 12:34:00 PM, categorized as Sajak sunda . And have 0 komentar
No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID
Copyright ©2016 Putrasunda.com