Sundanese, hiburan, tips kesehatan, kecantikan, gaya hidup, and more!

Sajak bahasa sunda tentang sahabat "Kepergian sahabat"

by Kustian , at 8:37:00 PM , have 0 komentar

Punya sahabat yang baik tentu saja sangat menyenangkan hati. Namun bagaimana jadinya jika sahabat kita itu pergi meninggalkan kita, mungkin kita akan merasa seperti ada yang kurang bila tanpa kehadirannya.

Sahabat yang baik adalah sahabat yang selalu siap membantu kita dikala senang maupun sedih, mereka akan selalu ada disisi kita. Nah, Pada kesempatan kali ini blog putrasunda.com sengaja menghadirkan sajak bahasa sunda khusus tentang sahabat.



Dimana sajak bahasa sunda ini sebenarnya lebih kepada ungkapan hati seseorang kepada sahabatnya yang telah pergi jauh. Mungkin kamu juga pernah mengalaminya, dimana seorang sahabat baik mu itu harus pergi meninggalkan mu ketempat yang jauh, yang membuat kamu tidak pernah lagi bertemu dengannya.

Sajak bahasa sunda tentang sahabat

Sajak bahasa sunda tentang sahabat "Kepergian sahabat"

"Rerencangan anu tos angkat"
 (Sahabat yang sudah pergi)

Rerencangan, anjeun terus aya di hate abdi.
Anjeun midamel abdi pikeun jadi bagja..
Basa keur dinten-dinten abdi keur ngarasa sepi.
Anjeun datang sarta midamel abdi jadi bungah..

Ngan saukur diri anjeun hungkul anu bakal aya..
Aya, di wartos abdi sesah atawa bungah.
Anjeun masihan abdi kakuatan sarta kaendahan..
Kaendahan nu ku anjeun pasihkeun bakal abdi kenang.

Wanci abdi inget basa harita..
Basa harita, anjeun masih aya keneh di dieu.
Kadang abdi ngarasa sedih..
Sedih, ku sabab rerencangan abdi ayena tos teu aya.

Ayena teu aya deui nu midamel abdi jadi bagja..
Di wanci diri anjeun teu aya..
Hirup abdi asa sepi..

 “Wilu jeung angkat rencangan abdi”
(Selamat jalan sahabatku)

Teu aya ungkapan diwanci anjeun angkat..
Abdi ngan ngan saukur ngahuleng..
Ngahuleng ningali lengkah anjeun..

Cacak asana karasa beurat pisan dihate..
Sabab abdi terang tangtos, aya tangtangan..
Tangtangan anu beurat di lalampahan anjeun..

Cacak urang henteu tiasa sasarengan deui..
Nanging do’a abdi tulus pikeun anjeun..
Kanggo dugi ka hiji dinten engke..
Urang tiasa ameng sasarengan deui.

Rerencangan abdi..
Se'eur pisan kenangan endah nu ku urang jalankeun..
Sanajan jarak urang jauh..
Nanging abdi yakin anjeun moal pernah mohokeun abdi..

Wilujeung angkat rencang nu ku abdi pikanyaah..
Kenangan anjeun bakal langgeng salamina..

"Hapunten abdi pikeun rerencangan"
(Maafkanlah aku sahabat)

Kanggo rerencangan abdi..
Abdi terang abdi lepat..
Abdi terang abdi sering nyenyeri hate anjeun..
Nanging sanes maksad abdi sepertos kitu..

Cios hapunten bade abdi ucapkeun kanggo anjeun..
Nanging teu aya daya, sadayana eta di benak anjeun..
Abdi henteu hoyong babaturan ieu jadi ancur..
Abdi hoyong urang bisa angger terus sasarengan deui.

Hapunten abdi rencangan..
Abdi deudeuh ka anjeun..
Abdi teu tiasa naon-naon mun teu aya anjeun..
Abdi henteu tiasa nangtung jagjag mun teu aya anjeun..

Ngan saukur lewat ungkapan ieu, nu tiasa abdi cios "Hapunten" .
Abdi rela ngorbankeun sagalana pikeun anjen..
Ngorbankeun sagalana pikeun rerencangan anu paling sae..

"Abdi sanes rerencangan anu sae"
(Aku bukanlah sahabat yang baik)

Manawi abdi sanes rerencangan anu sae pikeun anjeun..
Abdi oge manawi sering nyieun anjeun ngarasa sedih..
Sedih ku pikeun cariosan abdi anu mungkin nyeyeuri anjeun.

Abdi manawi teu tiasa ngamahaman pikahayang anjeun..
Abdi ngan saukur jalmi biasa nu loba ka kurangan..
Naging, abdi sering manjatkeun do'a kanggo anjeun..
"Mugi-mugi gusti nu agung nangtayungan anjeun"

Rerencangan abdi..
Ti diri anjeun abdi manggihan arti babaturan..
Anjeun hadir ngabaturan dinten poe-poe abdi..
Wanci abdi keur ngarasa sedih..
Wanci abdi keur ngarasa bungah..

Jangji anu kantos urang ucapkeun di mangsa kaliwat..
Bakal teras kaingetan dina ingetan abdi..
Ku sabab rerencangan sajati nyaeta..
Rencangan anu tiasa minjemkeun pananganna kanggo urang.

Cecak rencangan manawi teu salamina aya..
Nanging kenangana bakal tahan salamina..
Babaturan sanes kalangkang..
Babaturan nyaeta jalmi anu tiasa nya'angan di dinten-dinten urang.

Baca juga:
THE BEST! Kata mutiara dan bijak untuk sahabat bahasa sunda!
Sajak Bahasa Sunda Tentang Indung, Sedih!
Kata Kata Bijak Versi Bahasa Sunda
Sajak ungkapan do'a untuk ibu tercinta bahasa sunda!

Nah, demikianlah sajak bahasa sunda tentang sahabat yang bisa saya sampaikan sementara pada kesempatan hari ini, lain kali akan saya sambung kembali sajaknya. Semoga sajak diatas bisa bermanfaat buat kamu, terimakasih atas waktu dan kunjungannya, permios!





Sajak bahasa sunda tentang sahabat "Kepergian sahabat"
Sajak bahasa sunda tentang sahabat "Kepergian sahabat" - written by Kustian , published at 8:37:00 PM, categorized as Sajak sunda . And have 0 komentar
No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID
Copyright ©2016 Putrasunda.com