Sundanese, hiburan, tips kesehatan, kecantikan, gaya hidup, and more!

Motivasi kata bijak dan mutiara bahasa sunda lemes!

by Kustian , at 10:06:00 AM , have 0 komentar

PUTRASUNDA.COM - Kata bijak dan mutiara bahasa sunda lemes ini merupakan kata-kata yang memberikan kita motivasi atau penyemangat dalam hal untuk meraih keberhasilan serta untuk memperbaiki diri dalam meraih kebahagian dalam kehidupan.

Kata bijak dan mutiara sunda lemes


Kata bijak dan kata mutiara bahasa sunda lemes!

Kata mutiara dan bijak ini saya hadirkan menggunakan bahasa sunda yang sedikit lemes, sehingga diharapkan nantinya dalam penyampainnya akan lebih halus lagi dibanding menggunakan tata bahasa sunda yang kasar. Baiklah berikut kata bijak dan mutiara sunda lemesnya.

Motivasi kata bijak dan mutiara keberhasilan, perbaikan diri, kebahagiaan, dan penyemangat bahasa sunda lemes.



Seuri emang gampil dina wanci kaayaan anu bungah. Nanging tangtangan saleresna nyaeta ngajaga seuri eta teras aya di kaayaan anu sesah.
Kasuksesan moal bisa dibogaan ku urang lamun urang ngan cicing sarta ngadagoan wae. Kasuksesan nyaeta hadiah ti gusti pangeran kanggo aranjeuna anu hoyong usaha.
Seueur hal anu tiasa ngaragragkeun urang. Nanging hiji-hiji na hal anu sa leres-leres nu tiasa ngaragagkeun urang nyaeta sikap urang sorangan. 
Ulah teras ngahiraukeun kana kakurangan diri urang. Hirup ieu singkat lamun kanggo mikiran kana kakuranga wae. Percanten, kana diri urang sorangan yen urang pasti tiasa!
Sakabeh jalmi pasti ngagaduhan tujuan dina kahirupan nana. Salain tiasa masihan kapercayaan, oge kanggo supaya anjeuna terang kana proses nuju kabagjaan nana.
Saniskanten sakabeh hal kajadian ku sabab aya alesan nana. Lamun henteu sasuai pikeun kahayang urang, teras ulah ngeluh, usahakeun terus sarta terus ngalengkah.
Kabagjaan tiasa sareng anjeun sabot anjeun tiasa ngahargaan ka sasama sarta ngabantuan anu lemah. Lakukeun anu sae, mangka sadayana jadi sampurna.
Hirup ulah sok kumaha ceuk batur, sabab eta bisa midamel anjeun jadi lemah. Sabab anjeun bisa lewih kuat ti nu anjeun terang.
Kabagjaan moal bisa dibogaan lamun teras ningali ka luhur. Sakali-kali, mangga tingali oge ka handap supados anjeun tiasa langkung nyukuran nikmat anu tos ku pangeran pasihan.
Kalolobaan rasa iri hate datang margi sabab ku tingkah laku anu henteu sarua. Aluskeun tingkah laku lampah urang, sateuacan urang dipikasebelan ku batur.
Hiji jalma anu ngaku ka kalepatan nana sarta anu cios hoyong ngalereskeun diri, nyaeta saurang jami anu sae. 
Urang kedah tiasa ngucapkeun syukur dina naon wae, saleresna emang kadang karasa beurat, nanging ngan kalawan ngucapkeun syukur kabagjaan jeung katenangan hate tiasa urang bogaan.
Kasuksesan tina usaha dibogaan sanes margi ku katurunan nana, nanging margi ketekunan nana.
Diajar pikeun sabar laina iri hate, pikeun muji sanesna ngarayu, pikeun ngahargaan laina nyontek, beh hirup lewih loba hartina. 
Saban jalmi nyaeta diri maranehanana sorangan, dugi manehna nyobaan kanggo barobah kaayaan sepertos kos batur.
Kawanian nyaeta hal anu pang pentingna dina hirup ieu. Kasieun kana hiji hal manawi mungkin tiasa kacobian, sabab margi atos aya di benak urang. 
Hirup ieu urang anu ngajalanan, sesah sarta bungah urang anu ngalaman. Ulah batur anu bisa nangtukeun hirup urang.
Kahirupan ieu masih panjang, ku kitu seueurna pisan perkawis anu tiasa ngarobah diri sarta akhlak urang. Jadi, percayakeun pinuh ka diri urang sorangan!
Bijak ka diri urangan sorangan nyaeta salah sahiji cara supaya urang tiasa ngahargaan ka diri urang sorangan.
Sing percaya kana potensi diri urang sorangan. Sabab, sadayana jalmi pasti ngagaduhan potensina masing-masing.
Kanyeri, jeung kasedihan pasti sadaya urang alaman, anu ngabedakeu nana nyaeta semanget sarta percanten yen urang tiasa ngaliwatan na.

Baca juga:
16 Ungkapan Kata-kata Cinta Indah Bahasa SUNDA Untuk Pacar!
Pepatah Dan Kata Bijak Bahasa Sunda Islami
Kata Kata Romantis Bahasa Sunda
Kata mutiara bahasa sunda tentang kahirupan!

Nah, demikianlah. Mudah-mudahan dengan kata bijak dan mutiara sunda lemes diatas bisa untuk mengintropeksi diri kita masing-masing agar menjadi lebih baik dari sebelumnya, dan semoga makna yang terkandung di dalamnya dapat kita praktekan didalam kehidupan sehari-hari.

Dan mohon maaf apabila ada mungkin beberapa kata kata yang tidak begitu lemes. Sekian semoga bermanfaat dan terimakasih atas waktunya, permios..!

Artikel Lainnya :
Inilah 2 Penyebab Utama Ponsel Android Mu Menjadi Lemot!
"11 Panduan" Tips Membeli Ponsel Android Yang Bagus!
Ponsel Android Mu Jadi Lemot? Ini Dia 10 Tips Jitunya!





Motivasi kata bijak dan mutiara bahasa sunda lemes!
Motivasi kata bijak dan mutiara bahasa sunda lemes! - written by Kustian , published at 10:06:00 AM, categorized as Kata bijak sunda , Kata mutiara sunda . And have 0 komentar
No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID
Copyright ©2016 Putrasunda.com