Sundanese, hiburan, tips kesehatan, kecantikan, gaya hidup, and more!

Sajak Sunda Tentang Cinta, So Sweet..!

by Kustian , at 10:39:00 AM , have 0 komentar

Beberapa waktu yang lalu, kita sudah tahu bagaimana itu contoh sajak bahasa sunda, disana saya juga sudah menyediakan banyak contoh-contoh sajak dalam bahasa sunda yang numayan banyak juga yang bisa kalian unduh.

Nah, pada kesempatan kali ini kita akan melanjutkannya kembali dengan judul artikel yang berbeda yaitu sajak bahasa sunda tentang cinta. Sajak sunda tentang cinta ini tentu saja menceritakan tentang ungkapan atau luapan hati dari perasaan seseorang terhadap kekasih tercintanya.

Sajak sendiri memang merupakan ungkapan atau luapan hati seseorang yang bentuk kalimatnya tidak begitu beraturan. Sajak memang hampir mirip dengan puisi, namun untuk membedakannya, pada dasarnya puisi biasanya akhiran kalimatnya akan lebih beraturan dibandingkan sajak.

Sajak sunda tentang cinta


Sajak Bahasa Sunda Khusus Tentang Cinta!

Baiklah, berikut ini merupakan kumpulan beberapa sajak bahasa sunda tentang cinta yang sudah saya siapkan sebelumnya untuk anda, semoga bisa bermanfaat dan selamat membaca.

"Anjeun nyieun kuring sampurna"

Tina sore ieu, sateuacan senja leungit
Kuring sadar yen hirup gede pisan hartina 
Wanci sakedap kuring manggihan cinta
Abdi ucapkeun hatur nuhun ka panggeran anu atos mangpagihan kuring jeung manehna.

Sanggeus sadaya rasa anu harita kapendam ayena jadi kanyaataan.
Diri kuring anu tadina hampa ayena bisa ka ubaran ku ayana diri anjeun.
Anjeun datang nyieun sapo-poe kuring jadi sampurna.

"Kajujuran cinta"

Kajujuran dina cinta moal aya hartosna lamun teu aya kapercayaan anu tangtos
Kasatiaan dina cinta moal aya nyatana lamun teu aya buktina.

Lamun anjeun resep ngomong resep
 Lamun anjeun sebel ngomong sebel

Omongkeun sing jelas.. 
Sabab hate moal pernah bisa dibohongan.

"Anjeun harta anu paling endah"

Kalintas di benak kuring aya seuri anu marahmay ngalewat dina pikiran.
Kaukir diri anjeun nu aya dina khayalan, kawas cicing dina jero hate kuring. 

Diri anjeun anu endah jeung anggun neduhkeun hate kuring. 
Rasa cinta anjeun, midamel dinten-dinten kuring jadi pinuh ka bungah. 

Diri anjeun kawas teu pernah leungit
dina ingetan kuring.
Dina sagala anu kuring bayangkeun 
Ngan saukur anjeun harta anu paling endah nu aya dina hirup kuring.

"Paneuteup panon anjeun"

Panon anjeun mancarkeun cahya endah anu kantos abdi tingal 
Cahaya panon anjeun midamel hate abdi jadi tenang 

Paneuteup panon anjeun nembus dinding sarta relung hate kuring  
Panon anjeun nyieun kuring ngarasakeun hiji hal..

Hiji hal, anu teu tiasa abdi ungkapkeun liwat cariosan
Ngan liwat sajak ieu abdi ungkapkeun saniskanten rasa pikanyaah jeung cinta kuring ka anjeun mani tulus jeung abadi.

"Rasa rindu kuring"

Ngahuleng kuring tina jendela kamar
Dina peuting anu hujan rintik-rintik, kuring kaingetan diri anjeun

Tiis na wengi anu ku kuring rasakeun
Teu sa tiis hate kuring anu tos ku anjeun tinggalkeun

Sabab, hate karasa sepi lamun teu aya anjeun
Ngan saukur diri anjeun nu bisa masihan cahya wengi pikeun kuring
Anu nyaangan hate kuring tina poekna wengi ieu.


"(Pegat cinta) Putus cinta"

Hoyong abdi nahan anjeun 
Nanging abdi terang abdi moal tiasa nahan jalan hirup anjeun 

Bahkeun lamun urang kungsi kabeungkeut ku tali
Urang pasti papisah, margi jalan urang saleresna beda 

Janten abdi lepaskeun cinta anjeun dina ceurikna cai mata ieu
Abdi terang, anjeun oge pasti ngarasa nyeuri sepertos abdi

Nanging abdi teu tiasa deui nahan rarasaan cinta..
Cacak rarasaan cinta anu terus mikat hate abdi 

Kiwari ngan aya kalangkang.. 
Kalangkang anjeun anu sok nyondong di payunen abdi
Nghadirkeun kenangan anu bungah jeung sesah 

Kenangan anu teu kantos tiasa di hapus 
Kawas ka paku dina jero hate abdi.

"Katulusan hate" 

Katulusan cinta anjeun masihankeun kaendahan 
Sejuta pesona katingali namun heunte pernah ka ucapkeun.

Sapertos bentang anu ngajajar endah
Tina hiji impian anu teu aya daya
Tina waktu eta oge kuring hudang tina sare

Kuring kaingetan bayangan anjeun..
Bayangan anu harita satia maturan dina pangharepan

Pangharepan kuring anu ngahareupkeun anjeun..
Ngaharepkeun bisa sasarengan deui dina hiji katulusan jeung kateguhan hate.

"Galura Rasa"

Simpe mepende hate,
Taya pisan hiliwir angin,
Neupikeun hariring anjeun,
Miguraan katineung,
Dina rongheap mangsa,

Jol bentang ngagupayan,
Milaran lara nu honcewang,
Bray bulan ngagentraan,
Neupikan rasa tunggara,
Ngan ukur iraha,,, ???

Ngudag kalangkang imut kareueut,
Ucang ange na juru panon,
Mapaes endah panyawang,

Rasa nu ngagalura,
ngalir ngamalir dina simpena ati...
Rasa nu rosa,
ngarongheap dina keclakna cimata,

Pating surudut maseuhan duriat
Aya haleuang dibawa angin berang,
ngaharewos alon medarkeun kasono nyoso...

Baca juga:
Sajak bahasa sunda tentang sahabat "Kepergian sahabat"
Contoh Sajak Bahasa Sunda Tentang Indung, Sedih!
Sajak Indah Bahasa Sunda Tentang Guru!
Sajak dan puisi pilihan bahasa sunda tentang pahlawan!

Nah mungkin itu dulu untuk saat ini. Jika ada waktu luang, saya akan buat dan menambahkannya kembali sajak bahasa sunda tentang cintanya di sini. "Wilu jeung sumping" terimakasih atas waktunya, salam putrasunda.com





Sajak Sunda Tentang Cinta, So Sweet..!
Sajak Sunda Tentang Cinta, So Sweet..! - written by Kustian , published at 10:39:00 AM, categorized as Sajak sunda . And have 0 komentar
No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID
Copyright ©2016 Putrasunda.com