Sundanese, hiburan, tips kesehatan, kecantikan, gaya hidup, and more!

Artikel bahasa sunda tentang budaya sunda

by Kustian , at 10:17:00 AM , have 0 komentar

Artikel ini merupakan salah satu artikel yang membahas mengenai salah satu kebudayaan yang ada di indonesia, yaitu budaya sunda, yang terletak di jawa barat atau istilahnya tatar sunda (pasundan). Setelah sebelumnya kita juga pernah membahas akan budaya indonesia. Bagaimana sih budaya urang sunda? Yuk, mari kita simak artikel bahasa sunda tentang budaya sunda berikut ini.

Artikel bahasa sunda tentang budaya sunda

Artikel bahasa sunda tentang kebudayaan urang sunda

Dina tahun 1905 Rouffaer pernah nyebutkeun yen kata sunda asalna tina akar kata sund atawa suddha dina bahasa sangsekerta nu boga harti masihan sinar, caang, masihan kilauan, bersih, suci, murni, teu aya noda, atawa bodas.

Suku Sunda mangrupakeun kelompok etnis anu asalna ti bagian barat pulau jawa, di istilahkeun tatar sunda atawa pasundan, anu nyangkup kana wilayah administrasi provinsi Jawa Barat, Banten, Jakarta, Lampung sarta wilayah barat Jawa Tengah (Banyumasan).

Suku sunda mangrupakeun etnis ka dua nu paling ageung di indonesia, sakurang-kurangna aya 15,2% penduduk Indonesia mangrupakeun urang Sunda. Lamun suku banten di kategorikeun SUB suku sunda, mangka 17,8% penduduk Indonesia mangrupakeun urang Sunda.

Budaya sunda nyaeta budaya anu hirup ti masyarakat urang sunda. Budaya sunda dikenal ngajungjung luhur kana sopan santun. Umumna, karakter masyarakat urang sunda nyaeta hararade, balageur, someah, jeung ngahormat pisan ka jami anu lewih kolot.

Karakter ieu tos dijalankeun ku masyarakat anu aya di jawa barat mulai ti zaman karajaan Salakanagara, Karajaan Tarumanagara, Karajaan Sunda-Galuh, Karajaan Pajajaran tepi ka ayena!

Kabudayaan sunda oge asup kana salah sahiji kabudayaan bangsa indonesia anu paling kolot di nusantara. Kabudayaan sunda nu ideal kadang sering dikatkeun kana kabudayaan masa karajaan sunda.

Loba pisan ajaran tina budaya sunda pikeun jalan nuju kahirupan anu hade. Kabudayaan sunda mangrupakeun salah sahiji kabudayaan anu ngajadikeun sumber kakayaan pikeun bangsa indonesia anu kudu dilestarikeun!


Sistem kapercayaan urang sunda nyaeta rata-rata agama islam. Kapercayaan spiritual tradisionalna nyaeta wiwitan, nu mangrupakeun ngajarkeun kaselarasan hirup ejeng alam.

Kabudayaan sunda ngabogaan ciri khas anu ngabedakeun sareng kabudayaan-kabudayaan nu sejen. Umumna, masyarakat urang sunda nyaeta warga JAWA BARAT (tatar sunda/pasundan) dikenal masyarakatna anu lembut, religius, jeung spiritual.

Ciri ieu anu ngajadikeun cekelan urang sunda nu SALIH ASIH, SILIH ASAH, JEUNG SILIH ASUH. Eta sababna urang sunda ngutamakeun sipat anu welas asih, siling nyempurnakeun, mamagahan, babagi, jeung saling ngalindungan ka sasama.

Kasenian sunda


Budaya sunda ngabogaan sajumlah kasenian diantarana nyaeta wayang golek, debus, kuda lumping, tarian sunda, jaipongan, kasenian sisingaan, kaulinan budak tradisional sarta alat musik tradisional anu osok diulinkeun tina pagelaran kasenian sunda.

Alat musik sunda nyaeta angklung, rampak kendang, suling, kacapi, goong, calung. Angklung salah sahiji instrumen musik anu dijieun tina awi, angklung oge tos ngajadikeun salah sahiji warisan kabudayaan indonesia.

Baca juga:
Sejarah silsilah urang sunda teu menang nikah jeung orang jawa
Kumpulan contoh artikel dalam bentuk bahasa sunda!
"11 Panduan" Tips Membeli Ponsel Android Yang Bagus!
Ponsel Android Mu Jadi Lemot? Ini Dia 10 Tips Jitunya!

Nah itu saja untuk artikel bahasa sunda tentang budaya sunda yang dapat saya tuliskan pada kesempatan ini. Mohon maaf apabila ada kata-kata yang salah, silahkan di koreksi bersama-sama di komentar.

Tidak lupa juga artikel ini saya rangkum menggunakan bahasa sunda berdasarkan sumber yang dapat dipercaya (wikipedia indonesia) dan sumber terpercaya lainnya tentang kebudayaan sunda. Semoga bermanfaat, dan terimakasih atas waktunya.





Artikel bahasa sunda tentang budaya sunda
Artikel bahasa sunda tentang budaya sunda - written by Kustian , published at 10:17:00 AM, categorized as Artikel sunda . And have 0 komentar
No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID
Copyright ©2016 Putrasunda.com