Sundanese, hiburan, tips kesehatan, kecantikan, gaya hidup, and more!

Artikel Berita SAINS Sunda, Budidaya Kentang Di MARS!

by Kustian , at 2:58:00 PM , have 0 komentar

Artikel ini merupakan artikel dengan tema atau tentang berita, yang akan dituliskan dengan menggunakan bahasa sunda, yang berjudul: NASA akan membudidayakan kentang di planet mars! Pada artikel bahasa sunda ini akan menjelaskan suatu topik seputar informasi atau istilahnya berita, baiklah langsung saja simak contoh artikelnya

Contoh Artikel Bahasa Sunda Tentang Tema Berita

( NASA Bade Ngabudidayakeun kentang di planet mars )

Artikel Berita Sunda - Budidaya Kentang Di MARS!

Dina dinten engkin, para peneliti ilmuan NASA bade ngalakukeun eksperimen pikeun ngabudidaya keun tangkal kentang dina planet mars. Eksperimen ieu sakaligus bade ngabuktiken yen jalma sabenerna bisa melak tangkal di planet lain.

Penelitian ieu dilakukeun ku International Centre Potato atawa CIP sarta NASA. Ilmuan awalna bade nyieun tempat nu ngarupakeun kubah pikeun melak bibit-bibit tangkal kentang nu bisa di kendalikeun di planet mars.

Tantuna para paneliti oge kedah diajar soal parubahan iklim nu aya diplanet ditu. Lamun cenah tangkal kentang tiasa di pelak di planet mars, mangka urang bisa nyelametkeun kahirupan dibumi engkena, kitu ceunah saur salah sahiji ilmuan nu ngarana Joel Ranck (CIP).


Tujuan tina eksperimen ieu, nyaeta pikeun ningkatkeun kasadaran jalma yen pentingna melak tatangkalan tarutama tatangkalan anu ngandung gizi anu sae misalna tangkal kentang ieu. Salain eta, eksperimen ieu dilakukeun pikeun ngahahindarkeun kakurangan gizi global, kalaparan global, kamiskinan, sarta budidaya di kawasan dunya.

Awalna, eksperimen dilakukeun sateuacana make taneh tina gurun pampas de la joya, nu ampir mirip jeung taneh nu aya dina planet mars. Para eksperimen engkena bade neliti atmosfer mars di laboratorium.



Naha tangkal kentang anu bade di pelak di planet mars? Sabab, luhurna kandungan karbon dioksida di planet mars bisa nguntungkeun tangkal kentang. Hasil produksi kentang bisa naek derastis 2 nyampe 4 kali lipat hasilna lamun dibandingkeun melak di bumi.

Sabab, hampir 95% atmosfer di Planet Mars ngandung karbon dioksida. Kentang mangrupakeun sumber vitamin jeung nutrisi anu penting pikeun urang. Misalna vitamin C, seng, jeung zat besi. Eta sababna tangkal kentang di pilih di pelak di planet mars!

Baca juga:

Kumpulan 9 Contoh Artikel Tentang Warta Atau Berita Bahasa Sunda!

Kumpulan contoh artikel dalam bentuk bahasa sunda!
Artikel Sunda Tentang Kesehatan - Sisi Negatif Pamakean Kawat Gigi !

Nah, sakitu wae pikeun artikel bahasa sunda tentang tema beritana khususna dina SAINS. Mudah-mudahan aya manfaat sarta nambah kasadaran urang pikeun ngabudidayakeun tatangkalan, tarutama melak tatangkalan anu ngandung loba nutrisi nu penting pikeun kahirupan manusa.





Artikel Berita SAINS Sunda, Budidaya Kentang Di MARS!
Artikel Berita SAINS Sunda, Budidaya Kentang Di MARS! - written by Kustian , published at 2:58:00 PM, categorized as Artikel sunda . And have 0 komentar
No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID
Copyright ©2016 Putrasunda.com