Sundanese, hiburan, tips kesehatan, kecantikan, gaya hidup, and more!

Artikel Kesehatan Sunda, Sisi Negatif Pamakean Kawat Gigi !

by Kustian , at 2:50:00 PM , have 0 komentar

Dalam sebuah artikel bahasa sunda ini, saya akan menuliskan contoh artikel bahasa sunda tentang kesehatan yang berjudul sisi negatif pemakaian kawat gigi. Selain contoh artikel bahasa sunda ini, beberapa contoh artikel sunda lainya bisa kamu lihat dibawah ini:


Artikel Bahasa Sunda Tentang Kesehatan 

(Sisi Negatif Ngagunakeun Kawat Gigi)

Sisi Negatif Pamakean Kawat Gigi

Dijaman anu serba modern kos ayena kieu, trend ngajadikeun salah sahiji hal anu gampil di tiru sarta nyebar dikalangan masyarakat, umumna dikalangan budak ngora. Misalnna pamakean kawat gigi (kawat huntu). Tujuan pamakean kawat ieu tangtuna macem-macem, misalna pikeun ngaluskeun susunan huntu atawa ngaluskeun rahang.

Aya hiji penelitian nyebutken yen aya 3 juta urang budak ngora anu make kawat ajang huntu ieu. Emang pamasangan kawat dina huntu ieu dilakukeun ku dokter, nangging urang kedah nyaho yen aya sisi negatif atawa karugian pikeun kasehatan urang tina pamakean kawan ieu.

1. Nyeuri rahang, huntu, bahkeun nyeuri sirah 

Efek samping tina pamakean kawat gigi anu tiasa ku urang rasakeun biasana nyaeta nyeuri dina rahang atawa huntu, ku sabab aya efek tarikan pamakean kawat nu dipasangkeun. Nyeri dina rahang teu jarang oge ngajalur nepi kana sirah kitu sababna pamakean kawat jang huntu ieu kadang nyieun riet kena sirah.


Rarasaan eta tiasa urang rasakeun saprak dokter masangkeun kawat sarta ngencengan kawat dina huntu, tangtu wae awak pasti ngarespon nu ngajadikeun rasa nyeuri eta.

2. Gusi bisa jadi geutihan

Hal anu sering kajadian oge nyaeta bisa nyebabken gusi urang jadi nyeuri bahkeun bisa sampe getihan. Kajadian kos kitu biasana lamun urang ngaemam kaemaman anu rada teuas atawa kasar. Eta sababna gusi urang bisa jadi nyeuri jeung geutihan.

Kusabab pamakean kawat, huntu urang nyesuaikeun parubahan nana. Kadang aya oge bisa nyampe lecet kusabab gesekan kawat nu aya dina huntu.

3. Rusakna kawat dina huntu

Kawat gigi (huntu) emang dirancang supaya bisa kuat, namun ku kitu aya kalana bantalan kawatna oge kadang bisa rusak ku sabab ka kikis, utamana lamun urang biasa atawa sering ngaemam kaemama anu teuas.

4. Akar huntu jadi pendek

Pamakean kawat huntu anu lila bisa nyieun akar huntu urang jadi pendek, kajadian ieu oge tiasa disebut resorpsi akar. Mendekanna akar huntu ku sabab pangaruh pamakean kawat, biasana hal ieu bisa kajadian ku marenehana anu make kawat gigi (huntu) dina waktu anu lila kacida

Nah, dina sisi negatif anu tos dibahas diluhur tentu weh ku kitu lamun urang make kawat gigi (huntu) ieu kudu rajin-rajin ngarawat sarta ngabersihkeuna. Sabab sesa kaemaman bisa jadi nempel sarta tiasa jadi plak (karang) nu nyieu huntu urang jadi koneng, jeung sajabana.

Baca juga:
Artikel Berita SAINS Sunda, Budidaya Kentang Di MARS!

Nah sakitu wae. Demikian artikel bahasa sunda tentang kesehatan yang dapat saya tuliskan pada kesempatan ini. Semoga dengan artikel diatas bisa menambah pengetahuan kita tentang kesehatan. Semoga bermanfaat dan terimakasih atas waktunya.





Artikel Kesehatan Sunda, Sisi Negatif Pamakean Kawat Gigi !
Artikel Kesehatan Sunda, Sisi Negatif Pamakean Kawat Gigi ! - written by Kustian , published at 2:50:00 PM, categorized as Artikel sunda . And have 0 komentar
No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID
Copyright ©2016 Putrasunda.com