Sundanese, hiburan, tips kesehatan, kecantikan, gaya hidup, and more!

THE BEST! Kata mutiara dan bijak untuk sahabat bahasa sunda!

by Kustian , at 10:46:00 AM , have 0 komentar

Setiap orang pasti memiliki teman atau sahabat didalam kehidupannya. Kamu juga pastinya punya dong? Apa itu sahabat baik diantara sahabat-sahabat yang lain yang kamu senangi jika bisa selalu bermain bersamanya!

Oleh karena itu, pada kesempatan kali ini putrasunda.com akan memberikan kata kata mutiara dan bijak khusus untuk sahabat terdekat ke dalam bentuk bahasa sunda.

THE BEST! Kata mutiara dan bijak untuk sahabat bahasa sunda!

Kata mutiara dan bijak bahasa sunda tentang sahabat ini, sebenarnya sudah ada dalam draf blog ini, namun saya belum sempat untuk mem-pubrishnya. Oleh sebab itu inilah saat yang tepat, (aih sedap). Ok, langsung saja berikut kata-katanya.

Kata mutiara dan bijak untuk sahabat bahasa sunda



Lamun gusti nyiptakeun pelangi jang ngendahkeun langit, mangka gusti nyiptakeun babaturan pikeun ngendahkeun kahirupan urang.
Babaturan anu sajati nyaeta maranehana anu bisa terus masihan semanget ka urang, wanci urang keur ngarasa asa teu boga percaya diri deui, jeung rasa putus asa.
Babaturan anu sae nyaeta hiji jalma anu teu pernah ninggalkeun anjeun di wanci anjeun nyieun kasalahan. Tapi maranehana rela ngulurkeun panangana pikeun ngabantuan anjeun.
Lamun anjeun sebel ka babaturan sorangan, inget kana kabageurana, inget-inget oge basa manehna aya disisi anjeun, inget basa manehna nyieu anjeun bisa seuri.
Kadang memang sendal bisa ngagantikeun sapatu, lilin bisa ngagantikeun lampu, tapi kudu anjeun nyaho, teu aya anu bisa ngagantikeun babaturan jiga anjeun di sisi abdi.
Sakepeul taneh bisa jadi gunung, satetes cai bisa jadi lautan, sabatang kayu bisa jadi imah, jeung sahiji kajujuran bisa jadi KABAHAGIAAN pikeun babaturan.
Lamun hujan turun cing kaluar jeung itung lobana cai anu netes dilangit, sabab saloba kitu kuring ngarasa sukur boga babaturan jiga maneh.
Sakabeh jalma pasti ngabutuhkeun sa urang anu kuat, bijak jeung tanggung jawab tina hirupna, supaya bisa ngajalankeun kahirupan ieu, saha eta jalmina? Nyeta manehna babaturan anjeun.
Lain ku sabab anjeun cicing ditempat lain jeung boga babaturan nu anyar, teras anjeun mohokeun babaturan anjeun anu bahela.
Babaturan anu sae teu pernah ngajerumuskeun, tapi manehanna masihan nasehat, ngalindungan urang, jeung tulus asih ka urang.
Babaturan anu sae nyaeta manehna anu bisa saling asah, asih, asuh, percaya, babagi, jeung ngamaafkeun kasalahan. Anjeuna anu bisa satia ngalewatan poe-poe endah atawa sedih sareng urang.

Baca juga:
Jangan remehkan prediksi temanmu tentang hubungan cintamu!
Sajak bahasa sunda tentang sahabat "Kepergian sahabat"
Sajak Indah Bahasa Sunda Tentang Guru!

Nah sakitu wae pikeun ayena mah, kata mutiara sareng bijak bahasa sundana pikeun babaturan, engkin urang teruskeun deui kata mutiara sareng bijakna. Mudah-mudahan tiasa ditampi ku sadayana, hatur nuhun waktuna atos ameng di blog putrasunda.com. Wilu jeung wayah kieu wae..!





THE BEST! Kata mutiara dan bijak untuk sahabat bahasa sunda!
THE BEST! Kata mutiara dan bijak untuk sahabat bahasa sunda! - written by Kustian , published at 10:46:00 AM, categorized as Kata bijak sunda , Kata mutiara sunda . And have 0 komentar
No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID
Copyright ©2016 Putrasunda.com