Sundanese, hiburan, tips kesehatan, kecantikan, gaya hidup, and more!

Contoh Artikel Bahasa Sunda Tentang Pentingnya Pendidikan!

by Putrasunda.com , at 2:09:00 PM , have 0 komentar

Putrasunda.com - Dibawah ini merupakan contoh artikel bahasa sunda tentang pendidikan. Berbicara tentang pendidikan, sebenarnya sepentingnya apa sih pengaruhnya terhadap kehidupan kita? Kita semua, tentu sudah mengetahui jawabannya!

Setiap orang memiliki tingkat pendidikan yang berbeda-beda. Umumnya, semakin tinggi pendidikan maka semakin tinggi pula kualitas kehidupannya. Namun semua itu tidak semata-mata karena pendidikan. Karna seperti yang kita ketahui, banyak pula diluaran sana orang-orang bisa sukses padahal pendidikan minim bahkan tidak sempat tamat SMP.


Karna karir seseorang juga dipengaruhi oleh kerja keras, rajin, dan semangat yang tinggi dan cerdasnya mengambil peluang usaha serta begitu istimewanya tingkat berfikir mereka, intinya kerja keras yang efektiflah yang bisa membuat mereka bisa sukses dalam berkarir.

Namun, di iringi kerja keras yang tinggi dan didukung dengan pendidikan yang tinggi, tentu saja akan semakin mudah kita dalam mencari pekerjaan. Seperti pepatah yang mengatakan: "Tuntutkah ilmu sampai ke negri cina" atau "Tuntutlah ilmu setinggi langit".

Artikel bahasa sunda tentang pendidikan

Contoh Artikel Bahasa Sunda Tentang Pentingnya Pendidikan
Pendidikan mangrupakeun kabutuhan penting pikeun nunjang kahirupan urang. Tileleutik bararudak kedah di ajarkeun pendidikan bisa di sakola, lingkungan, di imah, di pangajian, pikeun ngabangun akhlak nu hade ajang engkena. Ku ayana pendidikan disakola tujuanna tangtu wae beh anu tadina teu nyaho jadi nyaho.


Pendidikan pikeun ningkatkeun kualitas hirup

Pendidikan tangtu wae penting pikeun ningkatkeun kualitas hirup, misalna pikeun neangan pagawean anu hade engkena. Pendidikan nu urang boga kedah urang gunakeun sing ka bener, ulah disalah gunakeun. Pendidikan nu urang boga lamun teu di mangpaatkeun atanapi dipraktekeun dina kahirupan, barang tangtu eta teu aya hartina.

1. Pendidikan pikeun kamajuan diri

Pendidikan lain tiasa kedah diteangan disakola hungkul, tapi dimana wae urang ayana. Indung bapa kudu masihan conto nu bener pikeun anakna, misalna masihan pendidikan sopan jeung santun, agama, lingkungan, jeung sajabana, anu mungkin hente di ajarkeun disakolaan. Nah, naon wae eta kauntungan pendidikan teh pikeun urang? Nya eta pikeun:

1.Ngajadikeun urang lewih jadi pinter
2.Nyaho hal anu bener hentena
3.lewih Bijak
4.Babari neangan pagawean
5.Tiasa Mikir nu bener


Pendidikan anu hade tangtu wae ageng pisan mangfaatna pikeun kahirupan saha wae eta jalmana, aya papatah nu nyebutkeun "Tungtut elmu nepi ka negri china" nah eta hartina, urang kedah diajar saluhur-luhurna pikeun ningkatkeun kualitas kahirupan nu bagja ajang engkena.

2. Pendidikan pikeun karir/pagawean

Jalmi anu boga pendidikan nu luhur bisa lewih gampil menangkeun pagawean. Asal urang terus ikhtiar jeung nga do'a pikeun menangkeun pagawean nu dipikahayang ku urang, sarta meraktekeun elmu nu ku urang bisa atawa di kuasaan.

3. Pendidikan pikeun ngabangun karakter

Lain saukur ajang neangan pagawean hungkul, tapi ku ayana pendidikan tiasa ngajarkeun urang kana sopan santun jeung hal-hal anu lewih bener. Pendidikan oge tiasa masihan rencana anu hade pikeun kahirupan ka harepna.

Ku ayana pendidikan urang jadi tiasa ngarencanakeun masa depan nu lewih hade, sarta tiasa nyandak kaputusan anu bener tina kahirupan, intina bisa nyieun urang lewih hade jeung bagja engkena.

4. Pendidikan tiasa masihan pencerahan

Ku ayana pendidikan bisa ngahapuskeun pemikiran anu salah nu pernah aya di benak urang. Pendidikan masihankeun gambaran anu caang supardos urang teu ngarasa kabingungan, sabab ku ayana pendidikan, hal-hal anu tadina urang teu terang tiasa jadi terang.

5. Pendidikan ngabantu pikeun kamajuan bangsa

Pendidikan mangrupakeun deretan kabutuhan dasar jalmi supaya tiasa lewih bagja kaharepna. Pendidikan tiasa ngabantu tina kamajuan bangsa. Sabab, masa depan bangsa bisa jadi aman lamun dicekel ku masyarakatna anu boga pendidikan hade.


Nah dina artikel ieu, urang nyaho naon kitu penting pisan pendidikan teh pikeun kahirupan urang. Pendidikan agama supaya bisa lewih sae deui. Hayu mulai ti tileletik urang kedah diajarken pendidikan anu bener ajang bekel engkena mulai ti ayena. sakitu wae artikel bahasa sunda tentang pendidikanna, hatur nuhun.





Putrasunda.com
Contoh Artikel Bahasa Sunda Tentang Pentingnya Pendidikan! - written by Putrasunda.com , published at 2:09:00 PM, categorized as Artikel sunda . And have 0 komentar
No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID
Copyright ©2016 Putrasunda.com