Sundanese, hiburan, tips kesehatan, kecantikan, gaya hidup, and more!

Kata Bijak Dan Mutiara Bahasa Sunda Pilihan, Terbaik!

by Kustian , at 8:27:00 PM , have 0 komentar

Artikel ini adalah lanjutan dari artikel kata mutiara sunda nasehat yang sudah diposting pada kesempatan sebelumnya. Nah, untuk melengkapi kumpulan kata mutiara sunda atau kata bijak bahasa sunda. Kali ini, kembali saya akan tambahkan kata-kata mutiara atau kata bijak dalam bentuk bahasa sunda.

Kata bijak dan mutiara bahasa sunda pilihan!


Kata Bijak Dan Mutiara Bahasa Sunda Pilihan, Terbaik!

Dibawah ini merupakan kata bijak/mutiara sunda pilihan yang mudah-mudahan bisa bermakna dan dapat direnungkan. Baiklah langsung saja, silahkan disimak.


Ngimpi sing gede, nanging gera buru-buru lakukeun kanggo ngagawekeunna mulai ti hal anu letik.
Naon wae anu gampang dibogaan, bakal gampil disesalkeun. Naon wae hal anu butuh perjuangkeun pikeun dibogaan-nana, bakalan hese pikeun dipohokeun.
Dina hirup ieu aya dua macem jalmi, aya jalmi anu pinter milarian jalan, sarta aya oge jalmi anu pinter milarian alesan. 
Sing hade dina milih rerencangan. Margi waktu urang lewih berharga, kanggo maranehanana anu teu pernah tiasa ngahargaan urang.
Relakeun mangsa anu tos kalewat. Margi ahir dina hiji carita, nyaeta pertanda yen bade aya deui carita anu anyar. 
Sanes kaberuntungan anu ngajadikeun urang bijak, nanging kabijakan urang anu ngajadikeun urang beruntung.
Nyeuri dina hate nyaeta nyeuri anu henteu tiasa ditingali ku panon, sarta kasedihan anu paling jero nyaeta kasedihan anu henteu tiasa diungkapkeun liwat kata-kata.
Kadang sanes margi kebohongan urang mikangewa jalmi-jalmi, nanging margi kasedihan nampi kanyataan yen manehna teu tiasa deui anjeun percaya. 
Kaleungitan hiji jalma anu ku urang resep saleresna nyelekit pisan na hate, nanging eta sanes ahir sagalana, urang masih tiasa keneh bahagia lamun teu aya manehna.
Kadamaian, kasejahteraan, sarta kabagjaan lain kanggo jalmi anu seueur alesan, nu terus-terusan ngahindar pagawean sarta diajar. 
Lamun anjeun resep ka hiji jalma, sawioskeun anjeunna jadi dirina sorangan, mangka anjeun moal ngarasa kecewa sabot manehna teu sepertos anu anjeun hoyong.
Cinta eta sederhana: "Abdi kanggo anjeun, sarta anjeun kanggo abdi. Lamun teu sanggup, ku kituna ulah nyarios cinta. 
Pangeran henteu ngudukeun urang sukses, Pangeran ngan ngahareupkeun urang nyoba, sarta ulah nyerah ngalakukeun kahadean anu kudu urang pigawekeun, ulah gampang nyerah ngan saukur aya hiji jalmi anu ngahina urang.
Masa-masa anu sae tina hirup nyaeta wanci urang tiasa ngabereskeun masalah sorangan, Masa-masa anu surem tina kahirupan nyaeta wanci urang menyalahkeun batur tina masalah urang.
Prilaku lepat nyaeta prilaku wajar dina jalmi. Nanging, prilaku anu pura-pura eta sabenerna anu nimbulkan mumusuhan sarta panghianatan.
Hirup nyaeta milih, nanging milih kedah anu sae. Anjeun kedah terang saha anjeun, sarta naon anu ku anjeun perjuangkeun.
Pangeran tangtos terang rasa nyeunyeuri anu keur ku urang rasaan. Nanging, ulah dugi urang nepi ka nyerah, padahal salengkah deui dihareup aya sajuta kaendahan.
Mojang anu sae henteu peryogi geulis. Mojang anu geulis, tacan tangtos sae. 
Seueur perkawis dina hirup ieu anu tiasa ngabahagiakeun anjeun, nanging teu aya anu langkung bahagia ti batan cinta ti hiji jalma anu ku anjeun resepan.
Anjeun disebut bijak lamun tiasa nungkulan ka-ambek ku kesabaran.

 2 of 3


Demikian, mungkin hanya itu dulu untuk artikel kali ini yang berjudul Kata bijak dan mutiara bahasa sunda pilihan! Lain kali kita lanjutkan kembali kata-katanya, terimakasih atas waktu dan kunjungannya, wassalam!





Kata Bijak Dan Mutiara Bahasa Sunda Pilihan, Terbaik!
Kata Bijak Dan Mutiara Bahasa Sunda Pilihan, Terbaik! - written by Kustian , published at 8:27:00 PM, categorized as Kata bijak sunda , Kata mutiara sunda . And have 0 komentar
No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID
Copyright ©2016 Putrasunda.com