Sundanese, hiburan, tips kesehatan, kecantikan, gaya hidup, and more!

Kisah Si Adul Ka Mbah Dukun, Rek Melet Awewe!

by Kustian , at 9:38:00 PM , have 0 komentar

“ADUL DAN MBAH DUKUN”

Dina hiji tempat, katingali si adul ker ngaloyor ka hiji imah, nyaeta imah mbah dukun, nu teu jauh jeung imahna. Manehana bade melet hiji awewe anu geulis kasohor nu jadi dambaan hatena, sateupina di imah mbah dukun, manehna langsung ngomongkeun maksud jeung tujuana.


Adul : "Punten M’bah.. Kuring teh hayang ka hiji awewe."
Mbah Dukun : "Oh.. Nu awewena aya behelan na huntuna lain dul?.."
Adul : "Ning terang?... Hebat euy! (Bari ngasongkeun jempol)

Mbah Dukun : "Nu ngarana lina lain dul?.."
Adul : "Muhun, eta pisan Mbah!"
Mbah Dukun : "Nu kabeukina urab eceng gondok jeung kejo oyek lin dul?.."
Adul : "Ning kuat apalan jeung nu kitu-kituna, ari si Mbah teh?"

Mbah Dukun : "Arek teu apal kumaha atuh da ontohod siah, ari eta teh apan anak aing!!!" (Bari ngasongkeun bedog)
Didinya keneh si adul langsung ngahuleung, beungeutna ge langsung pias beurem, reuwas, dicampur ku sieun.

"NELPON KA RADIO"


Adul : "Halo..." 
Penyiar radio : "Halo, ieu sareng saha?
Adul : "Teu sareng sasaha, abdi mah nyalira da."
Penyiar radio : "Maksudna teh, nami saudara saha?"
Adul : "Oh nami saudara abdi mah ucup."


Penyiar radio : "Maksudna teh, nami bapa saha?" (Mulai keselen)
Adul : "Oh, bapa abdi mah nuju di sawah keur macul. Bade nyarios?"
Penyiar radio : "Aduh uing mah lieur da, sok kie weh ayena mah, ayena bade nitip salam ka saha?" 

Adul : "Oh enya. Arek nitip salam ka ema icih, enggal jaitan popoean kituh bade hujan. tos akh, abdi nuju ngangon kebo hela, meuni ngaganggu pisan ari maneh mah!"
Penyiar radio : "Eh kehed, pan maneh nu nelpon kadieu." 





Kisah Si Adul Ka Mbah Dukun, Rek Melet Awewe!
Kisah Si Adul Ka Mbah Dukun, Rek Melet Awewe! - written by Kustian , published at 9:38:00 PM, categorized as Carita cangehgar . And have 0 komentar
No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID
Copyright ©2016 Putrasunda.com