Sundanese, hiburan, tips kesehatan, kecantikan, gaya hidup, and more!

[Update] Paguneman Sunda 4 Orang, Percakapan Depan Kelas!

by Kustian , at 8:11:00 PM , have 0 komentar

Masih seputar tentang paguneman bahasa sunda, nah pada kesempatan kali ini saya akan kembali share sebuah paguneman atau percakapan bahasa sunda untuk 4 orang. Paguneman ini tentang obrolan antara siswa didepan kelas, selagi istirahat sekolah.

Paguneman bahasa sunda ini saya ambil dari sebuah artikel bahan pembelajaran sekolah untuk tingkat sma atau sekolah menengah atas. Nah, penasaran dengan contoh paguneman bahasa sunda dari 4 orang ini? Baiklah, langsung saja disimak contoh paguneman basa sunda 4 orang dibawah ini.

[Update] Paguneman 4 Orang, Obrolan Depan Kelas Saat Istirahat


(Judul Paguneman : Ngerjakeun Tugas Bareng)

[Update] Paguneman Sunda 4 Orang, Percakapan Depan Kelas!

(Asep, Firman, jeung Zakaria keur nuju ngarobrol dipayuneun kelas, wanci istirahat. Teu lila teras aya Detian nu nyampeurkeun..)

Tokoh:
1. Detian
2. Zakaria
3. Firman
4. Asep

Detian : "Hey, nuju naraon yeuh??"
Zakaria : "Biasa, De! Nuju ngobrol weh, hareudang di kelas mah!"
Firman : "Didinya tos timana?"
Detian : "Biasa.."
Asep : "Ti warung?"
Detian : "Sanes, ti WC! Hehe..!"

Firman : "Oh, setor?"
Zakaria : "Tos ah! Ayeuna mah urang ngobrol deui weh!"
Asep : "Ngobrol naon deui atuh, apanan tatadi teh tos ngobrol"

Firman : "Eh, ari enjing aya PR teu?"
Detian : "Enjing teh dinten naon?"
Firman : "Salasa."
Detian : "Berarti pelajaran Biologi, Basa Inggris, Kewirausahaan, Olahraga jeung Pendidikan Agama Islam, nya?"

Asep : "Teu aya PR asa na mah da?!"
Firman : "Oh, enya! Teu aya PR nya?"
Zakaria : "Aya PR mah!"
Detian : "PR naon?"
Zakaria : "T ugas Pak Cucu anu ngadamel Company Profile tea gening!"

Detian : "Oh, enya! Tos Bareres can?"
Asep : "Abdi mah acan, da teu ngartos! Maksad na kumaha eta tugas teh?"
Detian : "Janten urang teh ngadamel profil perusahaan, perusahaan na mah bebas."
Asep : "Eusi na teh naon wae?"

Detian : "Duka tah abdi ge."
Firman : "Isina teh data diri perusahaanna weh, sapertos nami, logo , visi sarta misi, jeung sajabana."
Detian : Oh, kitu!"
Zakaria : "Da lamun teu lepat mah da minggu ayeuna mah dipiwarang ngadamel intro nahungkul, sanes?"

Firman : "Muhun!"
Detian : "Entos beres can?"
Firman : "Nembe ngerjakeun kanggo intro logona hungkul abdi mah. Ari anu sanes tos beres?"
Zakaria : "Ah, sami weh abdi ge."

Detian : "Abdi ge nembe sakeudik da, atuh da teu ngartos kanu After Effect teh!"
Asep : "Abdi kumaha nya? Teu ngartos pisan da abdi mah!?


Detian : "Urang ngerjakeun sasarengan weh, yu?"
Zakaria : "Hayu! Supados bari diskusi sareng tiasa tataros jeung nga bantuan nu sanes. Ngabantuan abdi deuih, da abdi ge teu ngartos. Hehe"

Firman : "Ah, Zakaria mah! Enya sareng weh ngarah tiasa silih bantuan! Bade dimana ngerjakeunna atuh?"
Detian : "Di bumi Zakaria weh kumaha? Tiasa teu, Zak?"
Zakaria : "Kumaha nya? Bade dinten naon ngerjakeun na?"

Detian : "Pan pelajaran na teh dinten Juma'ah, urang ngerjakeun na dinten Rebo atanapi Kemis, kumaha?"
Zakaria : "Hayu tiasa! Tapi dinten Rebo weh nya?"
Asep : "Hayu lah! Detian sareng Firman bade ngiring moal?"
Detian : "Nya ngiring atuh! Maenya anu masihan usul na teu ngiring"

Firman : ?Ngiring atuh! Pan sakantenan ameng ka bumi Zakaria, nya Zak?"
Zakaria : "Enya pisan! Bade disuguhan naon engke di bumi teh?"
Detian : "Eta weh sadayana anu dina kulkas na engke kaluarkeun nya, Zak.. Haha!"

Asep : "Enya tah! Haha..!"
Firman : "Haha! Eh, ngomong-ngomong ayena lapar teu ieu teh?"
Detian : "Nya muhun atuh! Teu acan jajan yeuh!"
Zakaria : "Hayu atuh urang ka kantin! Bilih ka buru lebet kelas deuih!"

Demikian contoh Paguneman 4 Orang bahasa sunda, percakapan didepan kelas saat istirahat! Semoga dapat menjadi bahan referensi untuk tugasmu disekolah, misalnya untuk sekolah menengah atas (SMA) Dan sebagainya.





[Update] Paguneman Sunda 4 Orang, Percakapan Depan Kelas!
[Update] Paguneman Sunda 4 Orang, Percakapan Depan Kelas! - written by Kustian , published at 8:11:00 PM, categorized as Paguneman sunda . And have 0 komentar
No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID
Copyright ©2016 Putrasunda.com