Kumpulan Berbagai Artikel Pembelajaran Berbahasa Sunda, Dan Tips Lainnya.

Cerita Lucu Si Kabayan, Sayembara Lomba 17 Agustusan!

by Kustian , at 9:42:00 AM , have 0 komentar

Cerita lucu bahasa sunda ini datang dari si kabayan yang ikut menjadi peserta sayembara lomba 17 agustusan tahun kemarin, dimana minat peserta tahun ini diminati dari berbagai negara termasuk eropa, hanya satu orang perwakilan dari indonesia yaitu si kabayan,

Nah bagaimana cerita lucu tentang si kabayan kali ini? Langsung saja disimak cerita bahasa sunda tentang si kabayan dibawah ini.

Cerita Lucu Si Kabayan, Sayembara Lomba 17 Agustusan "Ngangkat Suku Gajah"

Cerita Lucu Si Kabayan, Sayembara Lomba 17 Agustusan "Ngangkat Suku Gajah"


" Dina raraga lomba 17 agustusan taun kamari, Panitia lomba ngayakeun sayembara nalukkeun gajah, saratna nyaeta: .. "

1. Kudu bisa ngangkat salah sahiji suku gajah raksasa, anu ngahaja di datangkeun ti jepang!
2. Kudu bisa nga'gidegkeun hulu gajah eta keneh!

Dina raraga lomba sayembara 17 agustusan eta, nu dalaptar estu loba pisan, malah mah ti sa-pangeusi dunya oge daratang, kuhayang-hayangna meunang hadiah ti indonesia. 

Kabeh calon peserta awakna baradag, aya ti Amerika, Afrika, Timor leste, Rusia, urang Negro, Walanda, jeung nagara-nagara sejenna. Ari ti Indonesia ngan saurang nu miluan teh, awakna nya leutik nya pendek. Euweuh sari-sari boga kakuatan manehna teh. Singhoreng geuning Si Kabayan ti Tatar Sunda, jawa barat.

Sakabeh Panitia, calon peserta, oge nu lalajo euweuh nu teu ngahina ka Si Kabayan, ari ningali kaayaan awakna anu siga kitu mah. Rek teu kitu kumaha, da gajah nu rek dilombakeun teh beurat awakna ampir 30 ton. Teu kabayang kumaha gedena eta gajah.

Si Kabayan mah cuek bebek weh. Daptar ka panitia bari maksa sagala. Malah mah rada-rada ngancam arek nga-bom tempat eta mun teu di-ijinan. Nya ahirna mah para panitia ngijinan oge, bari keuheul jeung yakin Si Kabayan bakal eleh. 

Kunaon Si Kabayan miluan? Singhoreng manehna teh rek unjuk gigi ti dituna mah, ulah wani-wani ngahina jalma leutik cenah. Bari jeung sabenerna mah kabita ku hadiahna. Ari hadiahna teh nyaeta duit samilyar ditambah awewe geulis ti indonesia.

Lomba dimulai.. !!!

Poe Kahiji : Ngangkat salah sahiji suku gajah

Gajah geus aya di tengah-tengah lapangan Stadion pakan sari, bogor, jawa barat, (Anu dipake maen bola final indonesia ngalawan thailand tea).

Hiji-hiji peserta lomba dicalukan ku panitia. Poe ieu lomba ngangkat suku gajah heula, ceuk panitia. DerRr!! Keprok sakabeh panongton. Peserta kahiji ti Amerika, awakna badag beungeutna janggotan, manehna nyampeurkeun kana gajah, terus ngajungjungkeun salah sahiji suku gajah nu pang tukangna.

Boro-boro kaangkat! Suku gajahna malah teu endag-endag acan. Waktu 15 menit, nu dibikeun geus beak. Urang Amerika keok. Balik bari wirang.

Peserta kadua ti Rusia, sarua jangkung badag, rada-rada sombong awalna mah. Nyakitu.. gagal deui wae. Nepi ka sakabeh peserta ti unggal nagara beak. Nu nyesa ngan saukur Si Kabayan hungkul. Atuh kabeh panongton geus beak harepan. Moal aya pemenang pikirna teh.

Si Kabayan maju sanggeus dicalukan. Leumpang antare naker. Estu teuneung ludeung teh bener-bener. Boga kayakinan manehna bakal meunang. Geus deukeut kana gajah lain ngangkat suku gajah manehna mah, ngan koreleng weh ngadeukeutan bujur gajah.

Luha-loho neangan kanjut gajah, geus kapanggih mah, ngan beletak weh eta kanjut gajah teh sikina disintreuk ku si kabayan mani tarik pisan. Naaaah atuh...! Eta gajah ngadadak ngangkat suku tukangna sabeulah! Teu nyaho mah, reuwas jeung nyerieun meureun. Atuh sakabeh panongton surak ayeuh-ayeuhan. Si Kabayan jadi pemenang!

Poe Kadua : Lomba nga'gidegkeun sirah gajah

Sarua, dina poe ieu oge sakabeh peserta kareok keun kasoran, euweuh nu sanggup. Akhirna Si Kabayan maju deui. Manehna mah teu noel-noel acan kana sirah gajah teh, ngan ukur ngaharewos kieu ceunah: "Maneh hayang disintreuk deui kanjutna ku kuring???" Si Gajah kontan gideug da sieunen di sintreuk deui.

Atuh.. Gerrrrrrrrr.. Kabeh penonton salurak kabeh. Si Kabayan meunang deui wae..!!! Manehna balik bari mawa duit jeung hadiah awewe geulis ti Indonesia nu ayeuna katelah si Nyi Iteung tea. 





Cerita Lucu Si Kabayan, Sayembara Lomba 17 Agustusan!
Cerita Lucu Si Kabayan, Sayembara Lomba 17 Agustusan! - written by Kustian , published at 9:42:00 AM, categorized as Dongeng lucu kabayan . And have 0 komentar
No comment Add a comment
Cancel Reply
GetID
Copyright ©2017 Putrasunda.com